Tüm Başvuru Tarihi ve Tarihleri

Pomem 27 Dönem Başvuru Tarihi

Pomem 27 Dönem Başvuru Tarihi

Pomem 27 Dönem Başvuru Tarihi için heyecanlı geri sayım başladı. 27. Dönem POMEM başvurusu ile devlet kadrosuna yeni polis memurları kazandıracak olan Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, lisans ve ön lisans seviyesinde sınavla alımlar gerçekleştirecek. En son yapılmış olan 7 bin polis alımı için 5 bin 600 lisans, bin 400 ön lisans mezunu alan İçişleri Bakanlığına bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı, yeni yayınlayacağı ilanla benzer nitelikte alımlar gerçekleştirecektir. POMEM başvuruları içim KPSS P3 puanları baz alınacaktır. 27. Dönem POMEM başvurusu ne zaman yapılacak nasıl olacak? İşte, haberimizin devamında bazı bilgiler..

Pomem 27 dönem başvuru tarihi için polis olacak adayların heyecanlı bekleyişi devam etmektedir. 27. dönem Pomem polis alımında KPSS’de İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi tarafından belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmaktır. (Lisans (4 Yıllık) mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türünden 60, önlisans (2 Yıllık) mezunları için 93 puan türünden 65 taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) şartlarını taşımak önemli olacak. Peki, Pomem başvurusu nasıl, ne zaman ve hangi gün yapılabilecek? İşte, 27. Dönem POMEM başvurusu hakkında merak edilen bazı bilgiler ve detaylar..

– POMEM 27 DÖNEM BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

27. Dönem Pomem başvurusu, KPSS Ön Lisans sınav sonuçlarının açıklamasının da yapılmasının ardından erişime açılması beklenmektedir. KPSS Ön Lisans sınav sonuçlarının 26 Kasım tarihinde açıklanacağı düşünürsek, POMEM başvurularının Aralık ayının ilk günleri itibariyle başlayacağı söylenebilir. Anlık detaylı bilgi için basvurutarihi.com sayfamızı yada Polis Akademisi Başkanlığı sayfasını sürekli ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

– MÜLAKAT NASIL OLACAK ADAYLARI NELER BEKLİYOR?

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya çeşitli sorular sorulabilir.

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tampuan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş (70) puan alması gerekmektedir.

Exit mobile version