Tüm Başvuru Tarihi ve Tarihleri

KPSS Önlisans Başvuru Tarihi 2022

KPSS Önlisans Başvuru Tarihi 2022

KPSS ne zaman yapılıyor hangi gün başvurular başlıyor başvurular başladımı başvurular ne zaman yapılacak tüm detaylar haberimizin devamında… Her yıl yüz binlerce memur adayı KPSS için ter döküyor. 2022 KPSS başvuruları ne zaman? 2022 lise, ön lisans, lisans KPSS ne zaman? soruları aratılmaya başlandı.

KPSS’nin ne zaman yapılacağı ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre KPSS bu sene lisans, ön lisans ve ortaöğretim alanları için uygulanacak. KPSS lisans başvuruları mayıs ayında başlayacak ve haziran ayına kadar devam edecek. Daha sonra ise ön lisans için işlemler alınacak. Yılın son KPSS’si ise ortaöğretim mezunları için düzenlenecektir.

KPSS ÖN LİSANS VE ORTAÖĞRETİM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS Önlisans Başvuru Tarihi 2022 KPSS ön lisans başvuruları 03.08.2022 tarihinde başlayacak ve 15.08.2022 tarihinde sona erecek. Sınav ise 02.10.2022 tarihinde düzenlenecektir.

KPSS lisans başvuruları 24 Mayıs tarihinde başlayacak ve 6 Haziran’a kadar devam edecektir. İlk oturum olan genel yetenek genel kültür oturumu ise 31 Temmuz tarihinde düzenlenecektir.

KPSS Önlisans Başvuru Tarihi 2022 KPSS ortaöğretim oturumu için başvurular 01.09.2022 tarihinde alınmaya başlanacak ve 13.09.2022 tarihinde sona erecektir. Sınav ise 06.11.2022 tarihinde yapılacaktır.

KPSS AÇILIMI NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

KPSS sınavının açılımı “Kamu Personeli Seçme Sınavı” demektir.

KPSS NEDİR?

KPSS Önlisans Başvuru Tarihi 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kısaca KPSS, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye’de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Yönetmeliğin amacı Madde-1’de: “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.” şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı’nın (KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.

Exit mobile version