Tüm Başvuru Tarihi ve Tarihleri

KPSS Başvuru Tarihi

KPSS Başvuru Tarihi

KPSS 2020 ne zaman yapılacak? Lisans, ÖABT, Önlisans KPSS sınavı başvuruları ne zaman olacak, hangi tarihte, ne kadar süre kaldı?

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmak isteyen kişilerin katılım sağladığı 2020 KPSS sınavı ve başvurusu ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından ciddi bir şekilde araştırılmaya başlandı. Ülkemizdeki corona virüsü salgını nedeniyle birçok sınav, organizasyon ve etkinlik ileri tarihlere ertelenmiş durumda iken Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan açıklamada da bazı tarih güncellemeleri olduğunu tüm vatandaşlara bildirilmişti. Bu doğrultuda ÖABT, Lisans, Önlisan KPSS 2020 sınav tarihleri de vatandaşların gündeminde. Gün geçtikçe yaklaşan tarihler için kaç gün kaldığını merak eden vatandaşlarımız için hazırladığımız haberimizde tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Peki, Lisans ve önlisans KPSS 2020 sınavları ne zaman yapılacak. Başvurular ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylı bilgiler..

– KPSS 2020 ne zaman yapılacak? ÖABT, Lisans, Önlisans KPSS sınavı başvuruları ne zaman, hangi tarihte, kaç gün kaldı?

Lisans ve Önlisans düzeylerine ayrı ayrı uygulanan ve kamu kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşların katılım sağladığı 2020 KPSS sınavı başvuru tarihi ne zaman başlayacak? Şeklindeki birçok soru internet üzerinden yanıt aramaya devam etmektedir. Ülkemizdeki salgın nedeniyle ertelenmiş olan sınavlar ÖSYM 2020 sınav takvimi ile güncellenerek tüm kamuoyuna duyurulmuştu. Buna göre Önlisans, ÖABT, Lisan KPSS sınavı ne zaman sorusu vatandaşların internet üzerinden araştırdığı konular arasında yer almaya devam etmektedir. Haberimizin devamından güncel tarihlere ulaşma imkanına sahipsiniz. Peki, ÖSYM ile 2020 Lisans, önlisans KPSS sınavı ne zaman, başvurular ne zaman başlıyor? İşte detaylı bilgiler..

– KPSS 2020 NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı için araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Gün geçtikçe yaklaşan tarihler için vatandaşlar 2020 KPSS ne zaman sorusuna yanıt ararken sizler için hazırladığımız haberimizde 2020 ÖSYM güncel sınav tarihlerine ve tüm detaylara ulaşabilirsiniz..

– KPSS BAŞVURU TARİHLERİ

ÖSYM tarafından son açıklanan başvuru tarihlerine göre,

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi), KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları için başvurular 5 Mayıs 2020’de başlayacak, 20 Mayıs 2020’de son erecek.

KPSS Ön Lisans başvuruları 12 Ağustos’ta başlayacak, 25 Ağustos’ta sona erecek.

KPSS Ortaöğretim başvuruları 21 Ağustos’ta başlayacak, 7 Eylül’de sona erecek.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi başvuruları 29 Eylül’de başlayacak, 7 Ekim’de sona erecek.

– KPSS 2020 SINAV TARİHLERİ

2020-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavları 6 Eylül 2020 tarihinde yapılacak.

2020-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı 12 Eylül 2020 tarihinde uygulanacaktır.

2020-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün sınavı 13 Eylül 2020 tarihinde yapılacak.

2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 20 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

2020-KPSS Ön Lisans sınavı da 25 Ekim 2020 tarihinde uygulanacaktır.

Kaynak: ÖSYM

Exit mobile version