Tüm Başvuru Tarihi ve Tarihleri

Kısa Çalışma Ödeneği Başvuru Tarihi

Kısa Çalışma Ödeneği Başvuru Tarihi

Kısa çalışma ödeneği başvuru tarihi şartları yoğun olarak araştırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan kısa çalışma ödeneğine başvurular 23 Mart’ta başladı. Küçük, orta ve büyük ölçekte olmak üzere binlerce başvurunun geldiği kısa çalışma ödeneğinden faydalanmak isteyenlerin aranan koşulları taşımaları gerekiyor. Uygulamada, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan uygulanmaktadır.

Kısa çalışma ödeneği, koronavirüse karşı alınan ekonomik tedbirler arasında yer alıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan kısa çalışma ödeneğine binlerce başvuru yapıldı. 23 Mart’tan itibaren başvuruların alınmaya başlandığı kısa çalışma ödeneği şartları ile ilgili merak edilenler haberimizde..

– SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

Canlı yayına katılan Bakan Selçuk “Tüm işletmeler başvursun, inceleyip karar vereceğiz.” dedi. Süreç hakkında da bilgiler veren Bakan Selçuk sürecin şirkette çalışan eleman sayısı, eksiksiz belge verilmesine göre değiştiğini söyledi. Bakan Selçuk tüm işletmeler için sürecin 60 günden daha kısa sürede tamamlayacaklarını açıklamıştır.

Sektör kısıtlaması olmadığını belirten azami ve asgari çalışan sayısı şartının da olmadığını belirten Bakan Selçuk, çalışan için 450 prim günü 60 gün hizmet tamamlama için akdinin olması gerektiğini belirtti.

Yaklaşık 420 bin sigortalı için 19 bin firma başvuru yapmıştır.

– KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE NASIL BAŞVURULUR?

Kısa çalışma ödeneğine İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden talep formu doldurularak başvurulabiliyor. Aşağıdaki link üzerinden açılan sayfanın en alt kısmında bu forma ulaşabilirsiniz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

– KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kısa çalışma ödeneğine yapılan başvuruların değerlendirme aşamasının bitirilmesinin ardından ödenekler verilmeye başlanacak. Bakan Selçuk Sürecin 60 günden daha kısa süreceğini açıkladı.

– KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İşyerinde Kısa Çalışma Uygulanabilmesi için;

İşverenin; genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki çalışma süresinin önemli ölçüde azaldığı veya durduğu yönünde İŞKUR’a başvuruda bulunması ve İş Müfettişlerince yapılan uygunluk tespiti sonucu işyerinin bu durumlardan etkilendiğinin tespit edilmesi gerekmektedir.

İşçinin Kısa Çalışma Ödeneğinden Yararlanabilmesi İçin;

İşverenin kısa çalışma talebinin iş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu uygun bulunması,

İşçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte, çalışma süreleri ve prim ödeme şartlarını sağlamış olması,

İş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu kısa çalışmaya katılacaklar listesinde işçinin bilgilerinin bulunması,

gerekmektedir.

Exit mobile version