Tüm Başvuru Tarihi ve Tarihleri

EKYS 2021 Başvuru Tarihi

EKYS 2021 Başvuru Tarihi

EKYS başvurusu ne zaman yapılacak? EKYS sınav tarihi belli oldumu? soruları öğretmenler tarafından merakla dört gözle bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında görev yapan öğretmenlerimiz, MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı EKYS’yi sabırsızlıkla bekliyorlar. İşte 2021 EKYS takvimi, ücreti ve kılavuzu hakkında merak edilen tüm bilgiler…

MEB bünyesinde öğretmen olan kişiler, yönetici olmak için ÖSYM tarafından bizzat gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına giriyorlar. MEB 2021 EKYS için de artık sayılı günler kalmış durumda. Peki, EKYS 2021 başvuru tarihi ve sınavı ne zaman başalyacak? İşte ÖSYM tarafından yayınlanan EKYS 2021 Sınav Takvimi..

2021 EKYS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 EKYS Başvuru tarihi 05.02.2021 – 11.02.2021 olacaktır ve Başvurular ÖSYM üzerinden yapılabilecektir.

EKYS başvuru tarihini kaçıranlar için geç başvuru tarihi ise 16.02.2021 – 16.02.2021 aralığında olacaktır. Öğretmenler bu tarihlerde gece saat 23.59’a kadar geç başvuruda bulunabilecektir.

EKYS NEDİR?

EKYS Nedir? EKYS okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak olan sınavdır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasındaki protokol ve anlaşma ile, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı ‘Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’ (EKYS) olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

2021 MEB EKYS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021 yılı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı, ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre; 14.03.2021 tarihinde gerçekleştirilecektir.

MEB 2021 EKYS sınav sonuçları da yine ÖSYM tarafından 07.04.2021 tarihinde ilan edilmesi beklenmektedir. Erken yada geç açıklanma durumuda olabilmektedir bunun için ÖSYM internet sayfasını mutlaka kontrol ediniz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olması gerekmektedir. Bu şartı taşımayan adayların başvuruları sistem tarafından engellenecektir.

Yazılı sınava katılmak üzere, yönetici olarak görevlendirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile müdürlüğe görevlendirilmek isteyen müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları başvuruda bulunabilecektir.

Hâlen yönetici olarak görev yapanlardan isteyenler de, yazılı sınav puanını, puanların geçerlik süresi içinde kullanmak üzere yazılı sınava başvuruda bulunabilecektir.

Exit mobile version