Tüm Başvuru Tarihi ve Tarihleri

DGS Başvuru Tarihi 2022

DGS Başvuru Tarihi 2022

DGS ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtı sınava katılım sağlayacak binlerce aday tarafından merak edilmekte. 2 yıllık lisans öğrenimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adaylar, hazırlıklarını tamamlamak amacıyla 2022 yılında DGS’nin hangi tarihte yapılacağını internet ortamında sorguluyor. Peki, 2022 DGS başvuru tarihi belli oldu mu? DGS ne zaman yapılacak?

2022 yılına kısa bir süre kala, DGS sınavına girecek olan adaylar sınav tarihi hakkında internet ortamında araştırmalarına başladı. 2022 DGS sınavının ne zaman yapılacağı, başvuru tarihleri ve geç başvuru tarihi, sınava katılım sağlayacak adaylar tarafından sorgulanıyor. İşte, 2022 DGS takviminde son durum..

DGS 2022 sınav tarihi ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Bugün ÖSYM Başkanı Halis Aygün Twitter hesabı üzerinden akademik takvimine dair açıklama yaptı. Binlerce DGS adayı ise DGS 2022 ne zaman yapılacak? ÖSYM DGS 2022 sınav başvuru tarihi açıklandı mı? sorusunu yanıt aramaya başladı.

DGS 2022 BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM açıklamasına göre Dikey Geçiş Sınavı DGS 13.05.2022 tarihinde yapılacaktır. Başvurularınızı ÖSYM adresinden takip edebilirsiniz.

ÖSYM DGS sınav başvuru tarihi açıklandı. Bu yıl DGS için başvurular, 13.05.2022 ve 23.05.2022 arasında alınacak. Geç başvuru tarihi ise 31.05.2022 olarak belirlenmiştir.

DGS Nedir? DGS Nasıl Yapılıyor?

Dikey Geçiş Sınavı 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.

Dikey Geçiş Sınavı Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Sınavın soru sayıları ise 60 sözel 60 sayısal olarak toplamda 120 soru ve 150 dakika olarak sınav süresi belirlenmiştir. Her iki bölüm içinde onar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Bu amaçla hazırlanan sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmaktadır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.

Exit mobile version