DGS 2023 Başvuru Tarihi

0
1576

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin DGS 2023 Başvuru Tarihi sınav takvimini açıkladı. Sınav takviminin yayınlanmasının ardından DGS sınav ve başvuru tarihleri de açıklık kazandı. DGS oturumu bilindiği gibi sayısal ve sözel olmak üzere toplam 2 (iki) oturumda gerçekleştirilmektedir. İşte 2023 Dikey geçiş Sınavı başvuru ve sınav tarihleri..

DGS 2023 Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

DGS başvurularının 26 Mayıs – 5 Haziran 2023 tarihleri arasında alınması planlanıyor. Geç başvuru günü ise 13 Haziran 2023 olarak belirlendi.

DGS 2023 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS 2023 sonuçları 11 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak.

DGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kişinin bu sınavın sunduğu imkândan yararlanmak için dgs 2023 başvuru tarihi için başvuru yapması gerekmektedir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapmaları gerekmektedir.

Dikey Geçiş Nedir?

Dikey geçiş, iki yıllık önlisans programlarından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ya da sınavsız olarak dört yıllık lisans programına geçerek öğrenime devam etmektir.

Hangi Durumda Sınavsız Geçiş Yapılabilir?

Önlisans öğrencileri açıköğretim fakültesinin öğrenci kontenjanı sınırsız olan lisans programlarına sınavsız geçebilir. Fakat örneğin, Açıköğretim İktisat ve İşletme fakülteleri için DGS şartı aranır.

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Nedir? Kim Tarafından, Nerede, Ne Zaman ve Yılda Kaç Kez Yapılır?

DGS yılda bir kez, 81 il merkezinde, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavıdır. 2018-DGS,  21 Temmuz 2018’de yapılmıştır.

DGS’de Ne Tür Sorular Sorulur?

DGS’de tüm adaylara alan bilgisi değil sözel ve sayısal testlerden oluşan genel yetenek soruları sorulur.

DGS’ye Kimler Başvurabilir?

Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.

Önlisans Akademik Not Ortalaması Dikey Geçişte Önemli midir?

Evet. ÖSYM, DGS puanını hesaplarken adayın YÖKSİS’ten (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) alınan önlisans not ortalamasını da belirli bir katsayıyla hesaba katmaktadır.

Yabancı Dil Yeterliliği İsteyen Lisans Programının Hazırlık Sınıfında Başarısız Olunursa Ne Olur?

ÖSYM yabancı dil bazında başarısız olan öğrenciyi Türkçe öğretim yapan başka bir üniversiteye yerleştirebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz