Tüm Başvuru Tarihi ve Tarihleri

Bekçilik Başvurusu 2022

Bekçilik Başvurusu 2022

Bekçilik Başvurusu 2022 Polis Teşkilatı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde alımları yapılan Çarşı ve Mahalle Bekçileri için yeni dönem alımlar için başvuruda bulunmak isteyenler Polis Akademisi Başkanlığı’ndan gelecek duyuruları bekliyor. Bekçilik Başvurusu 2022 Peki bekçilik başvurusu 2022 nasıl yapılıyor? Bu alımlarla ilgili güncel detaylara erişmek isteyenler “bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte?” soruları üzerinden araştırma yapmaya tüm mecralarda devam ediyor. Tüm herkes için merak konusu olan bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte? sorularının yanıtları ve tüm bilgiler.
EGM tarafından alımı yapılan Çarşı ve Mahalle Bekçileri yeni dönem alımları ile ilgili detaylar öğrenilmek istenerek “bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte?” şeklindeki sorularla araştırılmaya devam ediliyor.

Bekçilik Başvurusu 2022 NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Bekçi alımı başvurularına ilişkin tüm detaylar…

BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bekçi alımı tarihleri 2022 yılı için henüz açıklanmadı fakat Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir açıklama henüz gelmedi. www.egm.gov.tr linkinden daha detaylı anlık olarak duyuru için takip edebilirsiniz.

BEKÇİ OLMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
– En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
– En az 167 cm boyunda olmak,
– Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak
– 31 yaşından gün almamış olmak,
– Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
– Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
– Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

İlkokul mezunu olan bekçi 5.008,221 TL
Lise mezunu olan bekçi 5.186,079 TL
Üniversite mezunu olan bekçi 5.421,4155 TL maaş alacak.

Bekçilik Başvurusu 2022 Bekçi Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir

Bekçiler mesleği yapan kişiler genellikle park ve bahçeler, toplu taşıma araçlarının peronları, cadde ve sokakların güvenliğini sağlamakla görevlidir. Bekçiler, jandarma ve polislerin yardımcısı pozisyonunda bulunur. Genel kolluk kuvvetlerinin müdahalesine imkan bulunmayan acele ve zorunlu hallerde görev alan bekçilerin diğer sorumlulukları şöyle sıralanmaktadır..

– Uyuşturucu madde satıcılarını tespit etmek ve yakalamak,
– Yasa dışı bahis ya da kumar oynayan ve oynatanları tespit edip yakalamak,
– Halkın huzurunu bozan ve çevreyi rahatsız eden kişileri tespit etmek ve gerekli görüldüğü takdirde polisler tarafından gözaltına alınmalarını sağlamaktır.

Genel olarak bekçilik görevleri değişebilmektedir.

Exit mobile version