Tüm Başvuru Tarihi ve Tarihleri

Aile Destek Programı

Aile Destek Programı Aile Destek Programı Başvuru Türkiye Aile Destek Programı Başvuru Aile Destek Programı Başvuru Linki Hakkında detaylı bilgiler..

Aile Destek Paketi ödemeleri ile ilgili internet üzerinde aramalar devam ediyor. Başvuru şartları araştırılmaya devam ederken desteği alanlar ise ödemelerin yatıp yatmadığını kontrol ediyorlar. Peki, Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman başlıyor? İşte Aile Destek Programı ile ilgili bilgiler.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?
Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde devlet tarafından merkezi olarak yapılmaktadır. Hak sahibi hanelere yapılacak ödemeler, hak sahipliği kararının alındığı Mütevelli Heyeti kararı tarihini içeren ay için başlar ve takip eden ay içinde hemen ilk ödeme gerçekleştirilir.

2022 yılı Haziran ayı ile 2023 yılı Mayıs ayı arasındaki 12 aylık dönemde uygulanacak Aile Destek Programının son ödeme dönemi olan 2023 yılı Mayıs ayı ödemesi takip eden Haziran ayı içinde gerçekleştirilerek program sonlandırılacaktır.

AİLE DESTEK PROGRAMINDAN NE KADAR PARA ALIRIM?
Aile destek programı tutarı 450-600 TL arasında değişmektedir. En fazla 12 ay süreyle ödeme yapılmaktadır.

– 450 TL ve altı 600
– 450 TL üzeri ─ 772,60 TL ve altı 550
– 772,60 TL üzeri ─ 1.095,20 TL ve altı 500
– 1.095,20 TL üzeri ─ 1.417,80 TL’den az 450

AİLE DESTEK YARDIMINA NASIL BAŞVURURUM?
Aile Destek Programı başvuruları bu link üzerinden, e-Devlet üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmaktadır.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Başvuran kişinin;

– Türk vatandaşı olmaması,
– Mavi Kart sahibi olması,
– Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
– 18 yaşından küçük olması,
– Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar – kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

Exit mobile version